Oproep aan onze luisteraars en de zoektocht naar de Maria Santissima Bambina-beelden

Deze week konden we in de ochtend in gesprek gaan met de heer Koen Van Loocke die een bijzondere oproep deed om een vriendin van hem, Judith Lungen, te helpen bij haar zoektocht naar de zogeheten Maria Santissama Bambina-beelden, beelden die Maria uitbeelden als pasgeboren kind.

Hieronder geven we u nog wat meer informatie dat ook in het interview aan bod kwam:

U ziet hier één van de eerste beelden van het Kindje Maria, gekend als de Maria Santissima Bambina. Dit beeld werd vervaardigd door Raffl Mairon de Paris, een bedrijf dat prijzen won met de productie van zijn religieuze beelden, gekend omwille van zijn uitmuntende kwaliteit en detail.

Het beeld kreeg rond 1897 een plaats in de Sint-Anna Basiliek in Jeruzalem, een geschenk van een vrome man die in Solesmes in Frankrijk woonde. De bezoekers waren al snel gegrepen door het opmerkelijke vakmanschap en de uitvoerige details van het beeldje en dat bracht vele pelgrims naar de crypte waar het beeld werd bewaard.

De Crypte van het Maria Santissama Bambina in Jeruzalem

Het beeld werd gekend als de Jeruzalem Bambina en werd het prototype en model voor de andere beelden die door Raffl Maison zouden worden geproduceerd.

Hierboven ziet u een voorbeeld van een prachtige replica van de Jeruzalem Bambina, geschonken door de Douairière Markiezin Marie Louise Chasseloup-Laubat aan de Zusters van de Congregatie van Onze Lieve Vrouw van Montreal in 1911.

Ze betaalde niet enkel de productie van het beeld, maar ook alle verzendingskosten, vervoer, belastingen en een bijbehorende financiële gift om het voor de zusters mogelijk te maken het beeld een mooie plaats te geven en het te kunnen bewaren. Dit beeldje werd in 1989 naar de Kerk van de Nativiteit van Onze Lieve Vrouw in Beauport, Quebec, Canada gestuurd waar het nog steeds te zien is.

Verschillende van deze beelden zouden ook in Vlaanderen terecht gekomen zijn. Heeft u misschien extra informatie waar deze beelden te vinden zijn? Heeft u ooit een reis gemaakt en één van deze beelden gezien in een kapel of in een kerk? Heeft u misschien afbeeldingen, postkaarten of andere zaken die verwijzen naar deze bijzondere beelden?

Dan horen we het graag van u! Contacteer ons via het telefoonnummer: 016/41.47.47 of email naar: info@radiomaria.be.

Dankzij een oplettende luisteraar hebben we reeds een beeldje kunnen traceren!

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Oproep aan onze luisteraars en de zoektocht naar de Maria Santissima Bambina-beelden
Loading
/

Een reactie achterlaten