Over de Mariaommegang in Poperinge

Tijdens het ochtendprogramma van dinsdag 18 juli 2019 overlopen we de programmatie van de dag. We gaan ook in gesprek met E.H. Dominiek Moens die ons meer zal vertellen over de Maria Ommegang in Poperinge.

Jaarlijks gaat in Poperinge op de eerste zondag van juli een Mariale processie uit. De Maria Ommegang trekt doorheen de straten van Poperinge over de grenzen van de 3 parochies. Dit gebeuren vindt al plaats van het jaar 1482 en dit naar aanleiding van een belofte gemaakt voor het grote mirakel van 1479.

De dag start feestelijk met een Pontificale Hoogmis om 10 uur in de St-Janskerk, voorgegaan door Mgr. Hoogmartens, bisschop van Hasselt. De omloop zelf start om 15.30 uur en volgt het vaste parcours. Voor de talrijke figuranten is dit een echte beleving. In totaal wordt er maar liefst 3300 meter gestapt! Getooid in de prachtige processiekleren, al dan niet met baard beelden de figuranten alle belangrijke periodes uit. En ook de vele kinderen die meestappen tonen dat er toekomst is voor deze aloude maar springlevende traditie.

Meer informatie kan u hier verkrijgen.

Herbeluister hier het interview:

Radio Maria Podcast
Over de Mariaommegang in Poperinge
Loading
/

Een reactie achterlaten