Betekenis van het hoogfeest van Pinksteren – Gebedsdagen ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren

 • “Toen de dag van Pinksteren aanbrak, waren zij allen op één plaats bijeen. (Hand 2,1)” Zo begint het tweede hoofdstuk van het bijbelboek ‘Handelingen der Apostelen’. Wat vieren christenen op dit feest met joodse wortels? Pr. Jan Philippe licht in het ochtendprogramma van donderdag 28 mei de betekenis van het hoogfeest van Pinksteren toe.

 • Zr. Alessandrina van de geestelijke Familie van Maria nodigt de luisteraars uit voor de speciale gebedsdagen die op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei plaats vinden in de kapel van de ‘Vrouwe van alle Volkeren’.

Gebed van de Vrouwe van alle Volken

HEER JEZUS CHRISTUS,
ZOON VAN DE VADER,
ZEND NU UW GEEST OVER DE AARDE.
LAAT DE HEILIGE GEEST WONEN
IN DE HARTEN VAN ALLE VOLKEREN,
OPDAT ZIJ BEWAARD MOGEN BLIJVEN
VOOR VERWORDING, RAMPEN
EN OORLOG.
MOGE DE VROUWE VAN ALLE VOLKEREN,
DE HEILIGE MAAGD MARIA,
ONZE VOORSPREEKSTER ZIJN.
AMEN.

Programma:

Zr. Alessandrina:”Op beide dagen zal Mgr. J.M. Punt, de bisschop van Haarlem-Amsterdam het H. Misoffer voorgaan. De gebedsdag op zaterdag 30 mei is voornamelijk in het Duits, maar wordt simultaan naar het Frans, Engels, Italiaans en Spaans vertaald en zal via livestream in deze talen te volgen zijn. Op zondag is het programma in het Nederlands, maar ik wil u van harte beide dagen aanbevelen. Ook in het bewustzijn dat u daardoor een bijzondere bescherming en zegen voor uw vaderland, voor uw gezin en natuurlijk ook voor de hele wereld kunt afsmeken.

Het programma op zaterdag duurt de hele dag van 9:00 uur tot ongeveer 17:30 uur met eucharistische aanbidding en rozenkransgebed in verschillende talen, een lezing van Pater Paul Maria Sigl, die de zieneres Ida Peerdeman gedurende 25 jaar heel goed gekend heeft met als titel: “Maria, de Moeder van alle Volkeren legt ons de zegenvierende macht van het gebed en het opgeofferde lijden uit”. Om vier uur ’s middags viert Mgr. Punt, de bisschop van Haarlem-Amsterdam het Heilig Misoffer in de kapel van de Vrouwe van alle Volkeren.

Op eerste Pinksterdag begint het programma pas om drie uur ’s middags met eucharistische aanbidding en het gebed van de Barmhartigheidsrozenkrans.

15.30 uur: H. Eucharistieviering door Mgr. dr. J.M. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam.

Ook zal Petros Berga, priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam en werkzaam in Ethiopië, een getuigenis geven over een bijzondere Mariaverschijning in zijn land.”

Gedetailleerd programma van deze twee dagen: www.gebetstag.info en www.de-vrouwevanallevolkeren.info

livestream

De dagen zijn alleen bij te wonen via internet, de kapel zal mede om technische redenen tijdens de livestream gesloten zijn.

Radio Maria Podcast
Betekenis van het hoogfeest van Pinksteren - Gebedsdagen ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
Loading
/

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Christian Laplanche

  Geachte,

  Ik heb naar de live stream uitzending gekeken omtrent de Vrouwe van alle Volkeren op vandaag 31 mei met op het einde de getuigenis van Petros Berga Ethiopisch priester over een bijzondere Mariaverschijning in zijn land in. Graag verkreeg ik van u de link van dit getuigenis zodat ik dat kan doorsturen naar mede gelovigen.

  Hartelijk dank,

  Christian

Een reactie achterlaten