Interview met de band Sela

Op Radio Maria worden er bijna dagelijks liederen van de christelijke band ‘Sela’ gespeeld. Ze brengen niet alleen prachtige muziek. De teksten van de liederen, allemaal geschreven in het Nederlands, zijn echte pareltjes van gebed, dikwijls geïnspireerd vanuit de Bijbel en steeds hoopgevend voor iedereen die zoekend de weg van het geloof gaat. Radio Maria sprak met Myriam (zang), Frans (zang) en Adrian (piano) van de christelijke band Sela.

En jullie zijn ook nog niet uitgeschreven want er zit een nieuw album aan te komen. Waar blijven jullie de inspiratie halen?

F: Een onuitputtelijke bron hebben we daarvoor! (Allen lachen). We zien dat God dezelfde is en dat je door de jaren eigenlijk groeit in je geloof. De wereld verandert ook en soms voel je de nood om over bepaalde thema’s te zingen. God de schepper legt denk ik ook een stukje van zijn scheppings-kracht in ons. (…) Zo kunnen we steeds verder ontdekken hoe groots God is. Oneindig Groot. Hij is vernieuwend en toch dezelfde. En dat proberen we ook in onze liederen te leggen. En we betrekken de mensen ook bij nieuwe thema’s. We vragen hen wat voor thema’s ze belangrijk vinden en ook van welke liederen van ons ze houden.

A: Ik vind het zelf ook wel wonderlijk eigenlijk… Elke nieuwe cd denken we na over nieuwe thema’s. We willen niet te veel liederen maken over thema’s die al bezongen zijn. Dan blazen we liever oude liederen nieuw leven in. Maar telkens komen er nieuwe thema’s die mooi en boeiend zijn. En zoals Frans al zei: die bron van creativiteit die God is, die is oneindig, die houdt niet op. Telkens ontdekken we nieuwe dingen die we kunnen brengen.

U kan meer lezen over dit interview in onze Porta Fidei van februari 2019.

 

Radio Maria Podcast
Interview met de band Sela
Loading
/

Een reactie achterlaten