Gesprek met EH Geert Leenknegt

Luister in deze uitzending naar een gesprek met EH Geert Leenknegt, pastoor van Lebbeke. Hij spreekt over zijn achtergrond, zijn priester-roeping, zijn pastorale taken en engagementen en natuurlijk ook over zijn geloofsleven.

Radio Maria Podcast
Gesprek met EH Geert Leenknegt
Loading
/

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Henk/Rick van Atteveld

  Mooi interview. Fijn om naar te luisteren. Het geeft een realistisch beeld van het huidige priesterschap. Herkenbaar dat naast inhoudelijk werken ook coördinatie, administratie (bureaucratie?) en vergaderdruk veel tijd vragen. Het naast pastoor ook manager zijn. Eenzaamheid als manier om tot inkeer en jezelf te komen. Belangrijk om die rust en stilte in die zin te kunnen benutten. Het ontwikkelen van taal om over het geloof te praten. De rol van sociale media. Het durven innemen van duidelijke standpunten. De verantwoordelijkheden die daarbij horen. De interessante functie bij het Liturgische Instituut in Londen. Hoe gaat het trouwens met de doctorale dissertatie waaraan Geert werkt? De impact van de coronatijd. De vrijgevochtenheid in de samenleving van dit moment en het daarmee gepaard gaande gebrek aan reflectie. Wie ben ik en wie is Hij (gewetensfunctie?). En dat ook een pastoor een mens en niet volmaakt. Dank voor uw openhartigheid.

  1. Geert C. LEENKNEGT

   Dankjewel om je fijne woorden. Ik ben nog steeds bezig met mijn doctoraat, al heeft het wat stil gelegen door omstandigheden. Door mijn onderzoeksresultaten moet ik mijn stellingen wat herzien en een heroriëntering van het thema.

 2. Maria

  Ik beaam volledig de mening van Mevrouw Boterdaele!

 3. Boterdaele Daniel -Derde Maria

  DANK aan E.H. Geert Leenknegt voor getuigenis van uw priester zijn. uw Liturgische kennis en nog zoveel .

Een reactie achterlaten