Priester Poppe en de overgave aan Christus

“Alles telt mee wat met liefde wordt vervuld”. Deze woorden van de zalige priester Poppe zijn een oproep om te kiezen voor heiligheid. Hij neemt ons mee om de overgave aan Christus in het leven van elke dag te beleven

Lees Meer »

Priester Poppe en het gebed

Priester Poppe leert zowel kinderen als volwassenen op een nieuwe manier bidden: met en door de voorspraak van Maria, en vanuit elke levenssituatie. Hij toont ons heel concreet een weg om te groeien naar meer en inniger gebed.

Lees Meer »

Priester Poppe en de Eucharistie

In dit deel bespreekt Martine d’Hollander het belang van de catechese die voorbereidt op de eucharistie, het offer van Christus in de eucharistie en de plaats van de Aanbidding in het gebedsleven van een christen. We laten ons inspireren door hetgeen priester Poppe ons hierover aanreikt in zijn geschriften.

Lees Meer »

Maria’s genadegeheim

In deze uitzending zal Martine d’Hollander dieper in gaan op de plaats van Maria in het leven van priester Poppe en in het leven van

Lees Meer »

Eerste kennismaking met priester Poppe

Het leven van de zalige priester Poppe was een vuurtoorts met een enorme uitstraling naar de Kerk in Vlaanderen aan het begin van de vorige  eeuw. Wie was deze jonge priester en wie of wat lag aan de basis van zijn bekendheid, ook ver buiten onze landsgrenzen? Hoe sterk klinkt zijn getuigenis nu, 100 jaar later?

Lees Meer »