APPELCRUMBLE
4 appelen – 50 g boter – 1 koffielepel kaneel
Stoof de appelschijfjes in de boter en bestuif met kaneel.
Bedek een grote, glazen bakvorm met de schijfjes
50 g amandelpoeder – 50 g rietsuiker – 50 g boter
50 g fijngemalen speltvlokken
Vermeng die ingrediënten met de vingers.
Bedek de appelschijfjes met het kruimelig mengsel.
Bak een kwartiertje in de voorverwarmde oven op 200°C.
Lauw opdienen.
INTELLIGENTIEKOEKJES
Deze koekjes worden zo genoemd omdat ze de door de H. Hildegard aanbevolen mengeling van kaneel 45 procent – nootmuskaat 45 procent – kruidnagel 10 procent bevatten.
Deze kruidenmengeling zorgt voor een goede doorbloeding en sterkt de zenuwen.
100 g fijne, witte speltbloem – 60 g boter – 30 g rietsuiker
10 g amandelpoeder – 1 snuifje zout
1 mespuntje van de boven vernoemde kruidenmengeling.
Meng de ingrediënten en maak een deegrolletje.
Snijd in schijfjes en leg op een ingevet en bebloemd bakblik.
Bak 1o minuten op 200°C in goed voorverwarmde oven.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
De koekjes zijn licht gebakken en bijzonder lekker.
AQUAFABA
Aquafaba is het kookwater van kikkererwten.
Neem een handvol gedroogde kikkererwten.
Laat ze de hele nacht weken in een grote kom met water.
Het weekwater weggieten of aan planten geven.
Zet de geweekte kikkererwten op in een grote pot met vers water.
Kook de kikkererwten één uur.
Giet het kookvocht af in een glazen kom.
Laat het kookvocht afkoelen en plaats dan het glas in de koelkast.
Het kookvocht van de kikkererwten kun je opkloppen tot het zo stevig is als opgeklopt eiwit.
Je kunt alle bereidingen maken als met eiwit (zowel koud als warm).
2 eetlepels aquafaba = 1 eiwit
Dit bericht heeft 1 reactie
👍😋