The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe

Video afspelen

In de uitzending van de maand januari 2019 bespreken we in het filmprogramma van Radio Maria de film: ‘The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe’. Deze film is gebaseerd op een reeds boeken geschreven door C.S Lewis. De film verteld het verhaal van de kinderen Pevensie: Peter, Susan, Edmund en Lucy. De 4 kinderen worden omwille van de vele bombardementen op Londen naar het platte land gestuurd. Ze krijgen onderdak bij Professor Kirke, in zijn groot landhuis. Al snel komt de jongste, Lucy, in een magische wereld terecht.

C.S. Lewis
Clive Staples Lewis, geboren te Belfast op 29 november 1898 en gestorven te Oxford op 22 november 1963, was een schrijver, letterkundige, christelijke apologeet en theoloog. Hij heeft verschillende boeken geschreven: één van zijn bekendste werken is ‘The Screwtape Letters’, vertaald als ‘Brieven uit de Hel’, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel.

Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. De Kronieken van Narnia is in 7 delen geschreven. In deze uitzending bespreken we de eerste deel ‘The Lion, the Witch and the Wardrobe’ (de Leeuw, de Heks en de Klerenkast’). Deze kinderenboeken zijn waarschijnlijk de meest verkochte, meest gelezen en meest vertaalde boeken van C.S. Lewis.

Fimmuziek
Harry Gregson-Williams is een Brits filmcomponist, geboren te Chichester op 13 december 1961. Hij is actief als componist, dirigent en muziekproducent sinds de jaren 90. Hij speelt zelf piano, viool en slaginstrument.

Hij componeerde de muziek van vele films, onder andere: Armageddon, Schrek, Ennemy of the State, Veronica Guerin, Sinbad Legend of the seven seas, Kingdom of Heaven, Déjà Vu, Early Man en ook van enkele films die we reeds op Radio Maria hebben kunnen bespreken zoals Chicken Run en The Prince of Egypt.

In deze prachtige film zorgt Harry Gregson-Williams voor adembenemende muziek!

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Karlien Libeert

    Prachtige podcast … de stemmen, het timbre, de opbouw van de spanning in het verhaal … en doorgestuurd naar mijn kleinzoon die het boek aan het lezen is. Zo komt bovenste beste literatuur ook ter ore van onze kleinkinderen. Hartelijk dank voor het plaatsen …

Een reactie achterlaten