In gesprek met zuster Stefana

Voor het programma ‘In gesprek met een religieuze‘ zijn we vandaag te gast bij zuster Stefana in het psychiatrisch ziekenhuis van Kortenberg. Deze zuster vierde onlangs haar diamanten kloosterjubileum (60 jaar), waarbij ze al 56 jaar in Kortenberg heeft gewerkt, en ofschoon ze al enige jaren met pensioen is, blijft ze zich volledig inzetten voor de patiënten en het personeel. We zochten deze wijze zuster op in haar spreekkamer voor een interessant gesprek.

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In gesprek met zuster Stefana
/

Deze post heeft 8 reacties

 1. Zr.stefana ! Gij was zoveel jaren terug mijn dienstoverste waar ik veel aan had . Ikzelf was dan 14 jaar. Ik heb naar je verhaal geluisterd, wat was je iemand heel bijzonder! Jij blijft in mijn geheugen. Bedankt, je was een graag gezien mens.

 2. Zuster Stefana is ik ben blij dat ik je gekend heb. Toentertijd was ik assistent in opleiding was jij een bron van vertrouwen voor velen en ook voor mij.

 3. Zuster Stefana was decennialang een vaste waarde in de Raad van Bestuur van het toenmalige Verbond der Verzorgingsinstellingen, nu Zorgnet-Icuro, … een authentieke dame met een eindeloos engagement voor de meest zorgbehoevenden in de zorgsector, …, altijd bereid voor een goed gesprek, met een mooie glimlach. Vaarwel zuster, je hebt je stempel gezet,
  Kris De Koker namens Zorgnet-Icuro

 4. Zuster Stefana heb ik zelf nooit gekend. Wel veel over haar gehoord en meestal met indrukwekkende verhalen van eruditie en leiderschap. Echter altijd met grote mystieke en spirituele inslag. Ik weet wel dat zij een monument was in de zorg voor kwetsbare personen met psychiatrische aandoeningen. Indrukwekkend hoe zij tot haar laatste adem heeft gewerkt. Moge zij rusten in vrede bij de Verrezen Heer.
  Innige deelneming aan haar Congregatie en haar familie en dierbaren.

 5. Prachtig verhaal! Zuster Stefana je was een fantastische vrouw !! Dankjewel
  We gaan je missen😥

 6. Ik heb nog met haar de vespers gebeden in Kortenberg.

  Mijn Christelijke naam: Floris

 7. Dank u zuster Stefana voor uw inzet . Zodanig dat de ‘patienten’ terug in de maatschappij kunnen . Ook soms via een centrum of beschut wonen , die steun geven
  Chapeau zuster Stefana!!!

 8. Super mooi verhaal . Bedankt lieve zuster om zo fantastisch te zijn.

Een reactie achterlaten

Menu sluiten