Op jacht!

Pater Jules De Wolf en zijn paard Schurk We moeten ook kunnen ontspannen en één van ons verzet is het grijpen naar ons jachtgeweer om

Lees Meer »

Oorlog Japan-Rusland

Op 8 februari 1904 brak de Japanse-Russische oorlog uit en Pater Jules is ongerust over zijn broer Jozef werkzaam in het noordoosten van China.

Lees Meer »

Nog meer rovers

Het roversgevaar is nog niet helemaal voorbij in de streek van Ta Fa K’ung . Alhoewel de missies normaal niets te vrezen hebben, zijn onze paters toch voorzichtig.

Lees Meer »

Rovers!

1904. Reeds zes maanden verblijft Nonkel pater in Ta Fa K’ung in het noordwesten van het grote Ortos-vicariaat.
Een ernstige vete tussen twee invloedrijke families bedreigt de vrede in de streek.

Lees Meer »

In Ta Fa K’ung

In november 1903 kwamen langs Ta Fa K’ung zes nieuwe confraters voor het westelijke Ortos aan. Zij waren afgesplitst uit een grotere groep die in China was aangekomen met broer Jozef, die naar het oosten verder trok.

Lees Meer »

Verhalen van de mandarijn

Sinds de zomer van 1903 woont pater Jules De Wolf in de missiepost van Ta Fa K’ung in het noordwesten van de grote Ortos- provincie. We luisteren naar enkele anekdotes die de Vlaamse mandarijn Paul Splingaerd de paters te vertellen heeft.

Lees Meer »

Aan tafel bij de mandarijn

De kerk van San-Tao-Ho De mandarijn zegt voortdurend dat het eten niet goed is. Dan moet gij hem tegenspreken. En nadat hij u zo enige keren bediend heeft, dan

Lees Meer »