Vlucht uit K’ingti

Bisschop Mgr. Ferdinand Hamer verplichtte de zes paters, waaronder Pater Jules De Wolf, de missiepost in de nacht in allerijl te verlaten richting de missiepost van San Tao Ho.

Lees Meer »

K’ingti (deel 5)

We beleven met Pater Jules en zijn bisschop Mgr. Ferdinand Hamer de Goede Week en Pasen en hoe het missiewerk zowat verloopt. Maar dan bleven de brieven uit… een dreigend gevaar dook op uit het oosten: de Boksersopstand!

Lees Meer »

K’ingti (deel 2)

Sinds 6 december 1899 bevindt Pater Jules De Wolf zich in de missiepost van “24 K’ingti” in de Ortos-provincie, gelegen in een grote bocht van de bijna 2000km lange Gele Rivier. Het is een provincie zo groot als Frankrijk met zeer vele christendorpen aan beide oevers.

Lees Meer »

K’ingti (deel 1)

Met paarden en karren zijn de paters op weg naar hun missiepost “24 k’ingti” in de provincie Ortos in het westen van het Chinese Mongolië, waar pater Ivo Stragier verantwoordelijk is.

Lees Meer »

Siwantze

Pater Jules De Wolf en de nieuwe confraters zijn aangekomen op maandag 13 november 1899 in de grote centrale missiepost van Siwantze.

Lees Meer »

Peking

Na drie dagen verblijf in Peking, vertrekken de paters op 7 november 1899 met paarden en karren naar de grote centrale missiepost van Siwantze in het Chinese Midden-Mongolië. Een tocht, noordwestwaarts, van een 400km. Het eerste en oudste christendorp gesticht in 1865 door stichter pater Theofiel Verbist. 

Lees Meer »

Tianjin

Op vrijdag 3 november 1899 komen de paters toe aan de kuststad Ta-Ku om daarna de “ijzeren weg” te nemen naar de huidige Chinese stad Tianjin.

Lees Meer »

Hongkong

Een ganse week, in oktober 1899, verblijven pater Jules De Wolf en de confraters in Hongkong, die ze leren kennen met allerlei uitstappen zoals naar het Sanatorium van de “Missions Etrangères”, het katholieke kerkhof, de kathedraal en de school van de Broeders van de christelijke scholen.  

Lees Meer »
Menu sluiten