Terug in Siwantze

Peking zit volop in de herstellingen van de vernielingen ten gevolge van de boksersopstand tot zelfs op het domein van de Paters Lazaristen, waar onze paters zijn geherbergd. 

Lees Meer »

Aankomst in Peking

Na een zestal weken op de stoomboot en twee korte ritten met de stoomtrein komen Pater Jules en zijn confraters voor de tweede maal toe in Peking op 2 oktober 1901. 

Lees Meer »

Terug in Colombo

Begin september 1901, na reeds een 16 dagen bootreis, komen de vijf paters, waaronder Jules De Wolf , terug aan in Colombo bij de paters Oblaten. De paters zijn getuige van het mooie werk van zusters Franciscanessen in een ziekenhuis.

Lees Meer »

Tweede vertrek naar China

In augustus 1901 bevinden Pater Jules De Wolf en enkele confraters zich terug op de stoomboot op weg naar het verre China. Een acht maand na de bewogen vlucht uit China omwille van de boksersopstand. Deze keer met de Duitse rederij de ‘Hamburg-American Packet Company’. Maar wat is dat zeeziek soms een probleem!

Lees Meer »

Terug naar Vlaanderen!

De paters dachten eerst om in de stad Oerga te kunnen blijven totdat de rust zou zijn weergekeerd in China, maar de Russische consul vond het een onveilig idee daar uiteindelijk de stad nog chinees grondgebied was. Dus werd beslist naar België door te reizen over Rusland.

Lees Meer »

Vlucht door de Gobiwoestijn (deel 2)

Reeds 9 dagen zijn de paters op de vlucht door de sinistere Gobiwoestijn, geleid door een gids die in opdracht van zijn sluwe minister hen poogde te leiden naar de dood. Maar op hun weg komen ze een nomadenfamilie tegen die hen waarschuwde en hen verder gidste.

Lees Meer »

Vlucht uit China

Op 23 augustus 1900  vertrokken ijlings 15 paters in een grote karavaan uit de missiepost van San Tao Ho richting de Gobiwoestijn. De Goddelijke voorzienigheid waakte over hen.   

Lees Meer »
Menu sluiten