Voetbedevaart van Sint-Niklaas naar Halle

In de Kerk Leeft van deze week gaan we in gesprek met Raf en Sien van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Halle te Sint-Niklaas. Deze broederschap heeft als belangrijkste bezigheid het organiseren van de jaarlijkse voetbedevaart van Sint-Niklaas naar Onze Lieve Vrouw van Halle. Raf en Sien zijn hier als gelovig echtpaar nauw bij betrokken en doen sinds verschillende jaren mee met de bedevaart.

Lees Meer »

Zomerweekend van de Emmanuelgemeenschap

In deze uitzending gaan we in gesprek met Inge Dewulf en Erwin Muller van de Gemeenschap Emmanuel. Zij spreken ons over hun eigen weg met de gemeenschap en over het zomerweekend dat ze dit jaar organiseren.

Lees Meer »

Bekeringsverhaal van Priester Van Leeuwen, voormalig protestants dominee

In deze uitzending kan u luisteren naar het gesprek met priester Hans Van Leeuwen dat op maandag 27 maart werd uitgezonden. Hij kwam intussen bijna 40 jaar geleden tot de katholieke kerk vanuit de protestantse gemeenschap waar hij dominee was. Zijn echtgenote (mee op de foto) kwam eveneens tot de katholieke kerk. Ondanks het feit dat zij gehuwd waren kreeg hij toestemming uit Rome om toe te treden tot het priesterschap. Voldoende stof voor een boeiend geloofsgesprek.

Lees Meer »

Een hart dat klopt… Eerste album van Marianne

In de uitzending van 13 maart stelt onze collega Marianne Hubin, die intussen al 2 hedendaagse christelijke liederen op haar naam heeft staan, haar eerste album voor: ‘Een hart dat klopt’. Een album vol met muziek geïnspireerd door de heilige Thérèse van Lisieux. In deze uitzending zal u naast een geloofsgesprek ook enkele liederen van het album voor het eerst kunnen beluisteren.

Lees Meer »

Dominicaan pater Anton-Marie Milh

In deze uitzending kan u luisteren naar een geloofsgesprek met de jonge Dominicaan, pater Anton-Marie Milh. Hij werd priester gewijd op 10 december 2022 en vertelt ons over zijn roeping en zijn orde.

Lees Meer »
Menu sluiten