Herbeluister: Van Brugge naar de Syrische woestijn

In deze uitzending kan u luisteren naar het eerste deel van een gesprek met fr. Jean-Bauduin. Geboren en school gelopen in Brugge kwam hij God in zijn tienerjaren op het spoor. Vandaag leeft hij als monnik in het Mar Yakub klooster in de Syrische woestijn.

Lees Meer »

Marie Bamutese overleefde met de dood

In deze uitzending getuigt Marie Bamutese over hoe ze als jong meisje met haar familie jaren op de vlucht was in de nasleep van de Rwanda genocide. Zij verloor veel familieleden maar overleefde de gruwel en wil vandaag een stem zijn voor alle andere slachtoffers. Ze getuigt hierbij ook over haar sterke geloof en hoe de Heer haar geleid heeft doorheen de verschrikkingen. Haar echtgenoot Peter Verlinden heeft het conflict op verschillende momenten van nabij meegemaakt als VRT-journalist en vult de getuigenis aan.

Lees Meer »

Christina “de Wonderbare”

We gaan in gesprek met Rob Vandueren die zich inzet voor de nagedachtenis van Christina, in het bijzonder tijdens dit jubileumjaar 2024. In 1224, dit jaar dus 800 jaar geleden, stierf Christina Mirabilis, of Christina de Wonderbare. Een heilige vrouw uit Haspengouw met een erg bijzonder leven. Als jonge vrouw wordt zij ziek en sterft. Dit abrupte einde vormt het begin van Christina’s wonderbaarlijke verhaal: Tijdens haar begrafenis staat ze op van de lijkbaar en bezorgt haar familie en vrienden de schrik van hun leven… Haar leven verandert vanaf dan volledig.

Lees Meer »

Levensadem vzw

In deze uitzending gaan we in gesprek met Jos en Veva Verbeiren van Levensadem vzw. Sinds 1994 bieden zij concrete hulp en ondersteuning op lange termijn aan kwetsbare zwangere vrouwen of koppels. Ze geven tevens persoonlijke begeleiding aan vrouwen en koppels bij de verwerking van miskraam, abortus en zwangerschapsafbreking na prenatale diagnose.

Lees Meer »

De Grijze Kat

In deze uitzending gaan we in gesprek met het echtpaar Marc en Lia Van Kerckhoven over vzw De Grijze Kat dat in 2025 80 jaar wordt. Marc en Lia zetten zich al decennialang vrijwillig in voor de werking van het vzw. De Grijze Kat is een lokale weldadigheidsorganisatie in de Antwerpse wijk “Den Dam” die in de naoorlogse periode opgericht werd voor straatjongeren door de Redemptorist Pater Cuijle.

Lees Meer »

Gevlucht voor IS

In deze uitzending kan u luisteren naar de getuigenis van Angel en haar mama Valentina. Zij zijn syrische christenen die hun thuisland moesten ontvluchten door de grote gevolgen van de oorlog.

Lees Meer »

Je huis op de Rots bouwen

In deze uitzending gaan we in gesprek met het echtpaar Jef en Geertrui Segers over de cursus “Je huis op de Rots bouwen”. Sinds 2020 geven ze jaarlijks een cursus van 7 avonden voor verloofde of gehuwde koppels ter vorming en ondersteuning van een christelijk huwelijk.

Lees Meer »