De foto van Steven Van Gucht

De bedachtzame viroloog en adviseur tijdens de coronacrisis Steven Van Gucht brengt de sterren dichterbij. Uit de sterrenhemel, in de Adelaarsnevel, brachten ruimtetelescopen wolken van gas en stof in beeld die de ‘pilaren der creatie’ worden genoemd. Mocht de viroloog geloven in God, zou hij er Zijn hand in zien. Steven Van Gucht deelt ook over de tijd toen hij vaak luisterde naar Radio Maria. De menselijke nood aan mysterie, rituelen en bovenal vergeving komen langs, die hij als wetenschapper wel graag ontrafelt.

Lees Meer »

De foto van Lisa del Bo

Eeuwige glimlach met de honingzachte stem Lisa del Bo vertelt over haar inlieve ouders. Diezelfde liefde en steun die ze mocht ontvangen geeft ze verder door. Dat doet de zangeres in haar eigen gezin, familie en evenzeer bijvoorbeeld in een koor die ze jaren lang mocht begeleiden. Haar ouders vonden eeuwige steun in Jezus Christus. Diezelfde eeuwig ware liefde laat Lisa del Bo niet los.

Lees Meer »

De foto van Sammy Mahdi

Partijvoorzitter van cd&v, jurist en hondenvriend Sammy Mahdi heeft het over zijn hond Pamuk. De verwondering voor de sterke neus van deze viervoeters in vergelijking met mensen, en wat voor deze dieren niet verborgen blijft daardoor, fascineert hem mateloos. Een christen zou zeggen dat hij een grote liefde heeft voor de schepping en hoe die ineen zit. De spil van het gesprek is het belang van de persoon, die kwetsbaar is, zoals bij een blessure na het voetballen tot en met aanslagen van extremisten. Tegelijk, door te vegen voor je eigen deur tot en met leiderschap gerijpt door ervaring, toont dat de kracht van de menselijke persoonlijkheid.

Lees Meer »

De foto’s van Kristien Hemmerechts

Er liggen zes herinneringen op tafel. Schrijfster, docente en lerares Engels bij Sant’Egidio die niet van vakjes houdt Kristien Hemmerechts komt langs met haar familiealbum. Ze vertelt over haar verwevenheid met de herinneringen van haar moeder, grootmoeder en andere vrouwen uit haar familie. Naast die verstrengeling tussen heden en verleden, hebben we het ook over haar debuutroman ‘Een zuil van zout’, over haar liefde voor taal en Sant’Egidio.

Lees Meer »

De foto van Miguel Wiels

Pianist, liedjesschrijver en veelgevraagde tv-gast achter het klavier Miguel Wiels kiest voor zijn herinnering een beslissend moment uit zijn jeugd aan zee. Het verlangen om muziek te maken nestelde zich voor altijd in zijn hart. Over zijn reden om af en toe Radio Maria te luisteren heeft hij het ook.

Lees Meer »

De foto van Liesbeth Van Impe

De goedlachse schranderheid zelf, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad en liefhebber van een diepgaand gesprek Liesbeth Van Impe vertelt over toen ze werd verrast door twee van haar beste vrienden in het ziekenhuis. In het boek ‘Chemodag is de beste dag van de week’ deelt Van Impe haar persoonlijke ervaringen op de manier die haar typeert: woorden zoeken, ze vinden, ze delen. Naast haar zeer sociale kant, toont ze ook haar ziel die verlangt naar eenzame wandelpaden en vergeten pelgrimswegen. 

Lees Meer »

De foto van Rik Torfs

Bedaarde debateur en professor kerkelijk recht Rik Torfs vertelt in zijn herinnering over een plek in Zittert-Lummen, de kapel Notre-Dame de Bon Secours. Aandachtig de grenzen aftasten is een constante in zijn leven – van de taalgrens of humor, over de limieten van de academische wereld tot en met het geloof in het overstijgen van de ultieme grens van ons leven, de dood, tot eeuwig leven door Jezus Christus.

Lees Meer »

De foto van Jacky Lafon

Grande dame van het podium Jacky Lafon vertelt in haar herinnering over de geboorte van haar dochter Nathalie en over haar eigen moeder. Bedevaarten waar Jacky vaak fans meeneemt naar Lourdes brengen hen bij onze hemelse moeder Maria.

Lees Meer »