Lasagna en pizza

Met de grote vakantie in aantocht is deze editie van Koken met Hildegard in Italiaanse sferen. Sylvia leert ons lasagna en pizza maken maar wel volgens de voedingsleer van de heilige Hildegard von Bingen.

LASAGNE

  1. Pasta :

300 g speltbloem – 3 eieren

Meng de speltbloem met de eieren, maak er een deegbal van.
Zorg dat je een soepel deeg bekomt.  Te droog : voeg een eitje erbij – te vochtig : voeg een beetje bloem erbij.
Laat het deeg een uur of heel de nacht in de koelkast rusten.

Rol het deeg heel fijn uit.
Snij het deeg in rechthoeken.
Blancheer ieder rechthoekje deeg enkele minuten in gezouten, kokend water. Laat even schrikken in een kom met koud water.  Dep droog.

  1. Béchamelsaus :

40 g speltbloem – 40g boter – 750 ml geitenmelk

Meng 40 g speltbloem met 40 g boter in een pan en laat smelten.
Voeg al roerend 750 ml geitenmelk of lichte room toe.
Blijf roeren tot de saus indikt.

  1. Kook fijngesneden wortel, courgette en pastinaak.

Kruid lichtjes met zout en wilde tijm.

  1. Samenstelling lasagneschotel :

Neem een rechthoekige ovenschaal.
Giet een laagje béchamelsaus in de schotel.
Bedek met de geblancheerde lasagnevellen.
Spreid er een dun laagje groenten over;
Bedek met zachte geitenkaas.
Herbegin weer met de saus, de lasagnevellen, de groenten en de kaas.
Maak laagjes en werk af met geraspte schapenkaas.

  1. Plaats de ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot de bovenste laag kaas mooi gegratineerd is.

 

SPELTPIZZA

500 g halfvolle speltbloem – 250 ml water – 5 g gedroogde gist

1 koffielepel zout – 1 mespuntje wilde tijm

Los de gist op in het lauwe water.
Meng het zout en de wilde tijm onder de speltbloem.
Voeg de speltbloem bij het water en maak er een deegbal van.
Rol het deeg uit voor de pizzabodems.
Leg het deeg op een speciale pizzavorm of op een ovenplaat.
Beleg met lichtgekookte groenten (wortel, venkel, pastinaak,courgette).
Werk af met ronde schijfjes, zachte geitenkaas.
Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
De pizzabodem blijft krokant als je na het bakken onmiddellijk ontvormt.

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Lasagna en pizza
Loading
/

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Nicolas Van Dessel

    Goedemiddag,
    Er doet zich een probleem voor bij de laatste uitzending van Koken met Hildegard.
    Deze aflevering beluisteren lukt niet.
    Er is geen afluisterbalkje te bespeuren.

    Met vriendelijke groet.

    1. Redactie

      Beste Meneer Van Dessel,

      U kan het programma ondertussen herbeluisteren!

      Vriendelijk groeten,

      Redactie Radio Maria

Een reactie achterlaten