Herbeluister de aflevering van februari: Generationele geesten

Het is waarschijnlijk moeilijk ons iets concreet voor te stellen bij de term 'generationele geesten'. Marleen Caers verklaart het voor ons in Het Inzicht voor de maand februari!

Aan de hand van een boeiende analyse die gemaakt werd door een bekend Amerikaanse exorcist bespreekt Marleen Caers de invloeden die generaties uitoefenen op hun kinderen en hoe ze deze invloeden doorgeven.

Onvolgzaamheid heeft geleid tot een extreme vorm van goddeloosheid, eerbied is de deugd om iemand die boven je staat te eren, het is de deugd waardoor we onze ouders eren, onze voorouders onze priesters. De grootste generatie verwierp de traditie van hun voorouders, daardoor kregen we iets totaal anders maar de volgende heeft het gebrek aan eerbied uitgepakt.  Door hun kruis niet te omhelzen werd het grootste kruis van de grootste generatie te zien dat hun kinderen niet langer te leiden waren.

Het is duidelijk dat deze omschrijving en analyse niet voor iedereen opgaat, toch loont het de moeite om er even te blijven bij stilstaan en ons bewust te worden van de invloed die we als generatie uitoefenen op de volgende en hoe dit ons zou moeten oproepen tot waakzaamheid en verantwoordelijkheidszin.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Ik vindt deze uitzendingen heel nuttig gewoon iets wat we nodig hebben maar kan ik deze van 2018 nog beluisteren dank u wel

    1. Beste Lutgarde,

      We doen ons best zo snel mogelijk de andere afleveringen beschikbaar te maken.

Geef een reactie

Radio Maria vzw  ∼ Sint Reneldisplein 23 ∼ 3001 Leuven ∼ ondernemingsnummer 0833.066.979

Copyright 2019 – Radio Maria vzw

Menu sluiten