‘Vonkje Vrede’

Op zaterdag 18 december kan u luisteren naar een uitzending in samenwerking met het bisdom Hasselt, het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen en het vicariaat Brussel.

Om 16u00 start de uitzending ‘Vonkje Vrede’. Een programma waarin vrede, licht, ontmoeting en verbondenheid centraal staan. Met een mix van verhalen, interviews, muziek, gebed en doe-opdrachten komen twee grote thema’s in de uitzending aan bod: het Vredeslicht, dat in die periode in de verschillende Vlaamse bisdommen verspreid zal worden, en het evangelie van de vierde adventszondag waarin Maria een bezoek brengt aan Elisabet (Lc 1, 39-45). Centrale studiogast is Guido Dumon, de coördinator van het Vredeslicht in Vlaams-Brabant en domeinbegeleider in de pastorale zone Sjalom Boutersem.

Ieder jaar ontsteekt een kind in Bethlehem het vredeslicht. Dan vliegt de Oostenrijkse televisiezender ORF het licht over naar Linz in Oostenrijk zonder het vuur te doven. Vervolgens wordt het licht van mens tot mens aan elkaar doorgegeven. De scouts spelen daarin een belangrijke rol. Dat doorgeven gebeurt niet alleen in Oostenrijk, maar over heel Europa en intussen ook ver daarbuiten. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje, dat ene kleine vonkje een oceaan van licht. Het vredeslicht is een uitnodiging aan alle mensen van goede wil om een teken van hoop, vrede, verdraagzaamheid en verbondenheid door te geven aan anderen. En dat gebeurt over grenzen, over leeftijden, over religies, ziekte en gezondheid heen. Want iedereen heeft wel een reden om het vredeslicht te delen en de boodschap van vrede uit te dragen.

U kan, indien u het wenst, het vredeslicht komen ophalen in de studio’s van Radio Maria op:

  • zaterdag 18 december 2021 tussen 16u tot 18u.
  • van maandag 20 december 2021 tot donderdag 23 december 2021
    tussen 10u en 16u.
  • vrijdag 24 december 2021 is er ook een mogelijkheid om te komen tot 14u,
    na afspraak via telefoon (016 41 47 47) of email (info@radiomaria.be).

Neem zeker een kijkje op de blog van Bisdom Hasselt op Kerknet.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
'Vonkje Vrede'
/
Menu sluiten