We bellen over de noveen tot de Heilige Martha van Bethanië

De vrouw met wie we gebeld hebben in deze aflevering vertelt dat ze een speciale devotie heeft aan de heilige Martha. Martha is een Bijbelse vrouw gekend van het verhaal van ‘Martha en Maria.’ Jezus komt op bezoek in het huis van Lazarus. Martha is druk in de weer om hem te kunnen bedienen en om het huis in orde te maken maar haar zus Maria zit aan de voeten van Jezus om naar hem te luisteren. Wanneer Martha aan Jezus vraagt waarom Maria haar niet komt helpen zegt Jezus dit:”Martha, Martha, wat maak je je bezorgd en druk over veel dingen. Slechts één ding is nodig. Maria heeft het beste deel gekozen, en het zal haar niet ontnomen worden.

Onze gast van vandaag wilde graag de noveen tot deze heilige verspreiden via de radio. Hier volgt dan ook de noveen tot de heilige Martha van Bethanië:

O bewonderenswaardige Martha, ik neem mijn toevlucht tot u en reken ten volste op uw bijstand in mijn beproevingen. Als dank beloof ik u dit gebed overal te verspreiden. Troost mij in mijn zorgen en moeilijkheden, ik vraag het u nederig. Door de oneindige vreugde die uw hart heeft vervuld wanneer u de verlosser van de wereld in uw huis te Bethanië heeft ontvangen, vraag ik u een goed woordje te doen voor mij en mijn familie. Opdat wij God in ons hart zouden bewaren en al zo zouden verdienen het hulpmiddel te bekomen voor onze noodwendigheden. In het bijzonder de huidige toestand die mij teneerdrukt.

Persoonlijke intentie…

Ik smeek u middelares in alle nood, help ons de moeilijkheden te boven te komen. u die zo zegenvierend tegen de duivel heeft gestreden. Amen

Onze vader, wees gegroet, eer aan de Vader, 3 maal: “Heilige Martha, bid voor ons.”

Onze gast vertelt over de hulp die ze al ontvangen heeft door de noveen tot de Heilige Martha 9 opeenvolgende dinsdagen te bidden. Ook vertelt ze wat de radio voor haar betekend heeft voor haar geloofsleven. Hieronder kan u het volledige gesprek beluisteren.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
We bellen over de noveen tot de Heilige Martha van Bethanië
/

Deze post heeft een reactie

  1. Wat een mooie getuigenis! Dankjewel!
    Heb gedurende 40 jaar ook al veel mooie dingen mogen beleven/verkrijgen/ervaren door noveengebeden te richten tot deze, voor mij zeer gewaardeerde, heilige.
    Wist niets over haar bijzondere tussenkomst bij de ver- of aankoop van woningen maar heb vorig jaar inderdaad iets dergelijks mogen ervaren. Een zeer moeilijke en ingewikkelde situatie gelinkt aan de verkoop van een huis verliep nagenoeg vlekkeloos. En jawel, dit na gebed tot de Heilige Martha van Bethanië.

Een reactie achterlaten

Menu sluiten