We bellen met Etienne uit Mariakerke

In de uitzending van vandaag bellen we met Etienne uit Mariakerke. Hij is weduwnaar, heeft een mooi bekeringsverhaal en hij gaat iedere dag met de fiets naar Oostakker-Lourdes, om er te bidden en om met de bezoekers en de pelgrims te spreken. Hij wilden graag zijn verhaal vertellen aan de luisteraars van Radio Maria.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
We bellen met Etienne uit Mariakerke
/

Deze post heeft 3 reacties

 1. Ook ik heb Etienne leren kennen in Oostakker.Hij is ook naar mij toegekomen en een goed en sereen gesprek mee gehad .Ik ben zelf heel ziek en voelde mij zo gesterkt door zijn woorden , we hebben daar samen gebeden en geweend .Telkens ik naar ons Lieve Vrouwke kom ben ik hem aan het zoeken , hij is op korte tijd een goede vriend geworden en telkens ik bid zijn er gebedjes bij voor hem .Een heel warm persoon !

 2. Roos, van harte dank voor dit gesprek met Etienne.
  Ik ontmoette Etienne in Lourdes-Oostakker toen ik zeer zwaar beproefd werd.
  Ik vluchtte bij onze Lieve-Vrouw met al mijn leed en vluchtte letterlijk de grot in tijdens een zware onweersbui. Etienne was toen op het domein aanwezig en had van Jezus doorgekregen dat ik hulp nodig had. Plots bevond Etienne zich naast mij in de grot en overhandigde mij een wonderdadige medaille. Hij vroeg me of ik het Kruis kende dat hij rond zijn hals droeg. Het was een heel speciaal Kruis en hij wou het mij zo graag schenken.
  Ik protesteerde, dit ging mij toch te ver. Zo’n mooi cadeau van een vreemde kon ik echt niet aannemen, was mijn visie. Etienne zei dat het mij zou beschermen en hij het mij graag cadeau deed op voorwaarde dat ik het echt zou dragen.
  Ik zou dan wel met mijn geloof voor Jezus Christus naar buiten moeten komen alsook eens te biechten gaan, iets wat ik ruim 20 jaar niet meer had gedaan. Jezus zou mij dan zeker helpen.
  Het kruisje staat vol met symbolen, zowel aan de binnen-als buitenkant.
  Het bevat volgens mij de wonderdadige medaille, de Heilige Geest, Kindje Jezus, Moeder Maria, Jozef en een engel, ik vermoed aartsengel Michaël.
  Ik heb met Etienne intussen een enorme band. Telkens als ik naar Lourdes-Oostakker ga, hoop ik dat hij aanwezig is. Soms is hij er met de woorden dat hij van Jezus doorkreeg dat ik een gesprek nodig heb. We hebben al meerdere keren samen gebeden. Ik kreeg via Etienne enkele woorden van kennis:

  -Je zal genezen tijdens de aanbidding, maar er moeten eerst nog enkele knopen ontward worden.
  -Maria vraagt jou zich aan haar toe te vertrouwen via de Heilige Louis-Marie Grignion de Montfort.

  Toen mijn zoon er erg aan toe was, kreeg ook hij woorden van kennis door. Jezus heeft inderdaad die belofte gehouden.
  Etienne is een enorme warme man die zich enorm inzet voor de medemens. Het was fijn een deel van zijn vethalen eens te mogen horen bij Radio Maria.

Een reactie achterlaten

Menu sluiten