In gesprek met zuster Hyacintha

Voor ons programma “In gesprek met een religieuze” zijn we vandaag te gast bij zuster Hyacintha in het Woonzorgcentrum te Aspelare bij Ninove. Zuster Hyacintha werd bijna een eeuw geleden geboren als Simonne Dierkens op 01/10/1923 in Evergem in de buurt van Gent. Ze was de tweede in een gezin van zes kinderen. Het zevende kindje stierf in het kraambed samen met haar moeder en op 6 jarige leeftijd was ze half wees. Thuis was er een goedlopende zaak en haar vader werkte hard. Ze kreeg een goede onderwijsopleiding aan het Crombeeninstituut en leerde Frans spreken op het pensionaat in Gent. Simonne wees allerlei huwelijkskandidaten af, maar het was pas na de dood van haar jongere broer, dat ze serieus over het kloosterleven begon na te denken.

Op 8 december 1946, trad ze in bij de Franciscanessen in Evergem en op 8 december 2021 viert ze haar 75 jaar jubileum! Ze koos voor de naam Hyacintha omdat ze veel van zichzelf herkende in het kleine zienstertje van Fatima. Zuster Hyacintha getuigt van een zeer lang en rijk leven in liefdevolle verbondenheid met God.

We zochten de zuster op voor een gesprek met Radio Maria.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In gesprek met zuster Hyacintha
/

Deze post heeft een reactie

  1. Wat een kranige Zuster met een heilig voorbeeld, dank u wel voor dit getuigenis! Niet te geloven als ge de foto ziet, hoe goed zij ook bewaard is gebleven op hoge leeftijd reeds ondanks het lijden. Wel drie maal beluisterd en zij toverde een glimlach op mijn gelaat, al was ik ook mee ontroerd als haar gemoed vol kwam..mooi en zo oprecht, proficiat!

Een reactie achterlaten

Menu sluiten