In gesprek met zuster Krista

Voor ons programma in gesprek met een religieuze zijn we vandaag te gast bij zuster Krista, in het woonzorgcentrum Immadi in Hasselt.

Zuster Krista is geboren als Maria op 26 april 1938 in Lommel, als oudste in een werkmansgezin met 4 kinderen. Toen ze rond de 11 jaar was, werd het gezin getroffen door een groot ongeluk, toen vader van een stelling viel en niet meer kon werken. Op de leeftijd van 16 jaar ging ze werken als poetshulp in het ziekenhuis van de zusters Kindsheid Jesu, om haar ouders financieel bij te springen. Er sluimerde al heel lang een roeping in haar en ze mocht op 18 jarige leeftijd intreden in het klooster van de zusters Kindsheid Jesu.

Ze mocht verpleegkunde studeren en kon zich zo dienstbaar maken, eerst in het kinderziekenhuis, en later in verschillende woonzorgcentra van de zusters. Ze hield van de oudere mensen. Later werd ze ook pastoraal helpster en hiervoor kreeg ze drie kaar een opleiding in theologie en andere vakken, hetgeen ze zeer interessant vond.

Ze leerde ook de charismatische vernieuwing kennen en is daar tot vandaag enthousiaste deelneemster van.

We zochten zuster Krista op in het woonzorgcentrum Immadi in Hasselt, waar ze nu verblijft, en werden er hartelijk ontvangen voor een gesprek voor Radio Maria.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In gesprek met zuster Krista
/

Deze post heeft een reactie

  1. Ooh, ik herinner me de lieve zuster Krista nog uit mijn jeugd in Kaprijke! Heel veel groeten aan haar!

Een reactie achterlaten

Menu sluiten