In Gesprek met Vader Bernard Debeuf

Voor ons programma In Gesprek met een Priester zijn we vandaag te gast bij priester Bernard Debeuf van de gemeenschap Moeder van Vrede in Gistel. Hij werd geboren op 29 september 1939 in Menen tegen de Franse grens als oudste in een gelovig gezin van 5 kinderen. Na de lagere school bij de broeders Van Dalen ging hij naar het Sint-Aloysiuscollege ook in Menen, vlak bij huis gelegen, waar hij Grieks en Latijn volgde.

Vanaf het vierde middelbaar groeide bij hem het verlangen om priester te worden. Hij trok naar het seminarie in Brugge, en op 14 juli 1964 werd hij in Menen tot priester gewijd door Mgr. De Smedt. Hij mocht beginnen met les geven in enkele scholen. Later werd hij ook benoemd als pastoor in Sint-Andries bij Brugge. Hij ondernam een reis naar Medjugorje en volgde daarna een innerlijke roepstem om een gemeenschap te stichten. De toenmalige bisschop gaf zijn zegen over dit project, en zo volgde in 1990 het begin van een nieuwe gemeenschap in Vlaanderen.

We zochten Vader Bernard op bij de gemeenschap Moeder Van Vrede in Gistel voor een gesprek voor Radio Maria.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In Gesprek met Vader Bernard Debeuf
/

Deze post heeft 4 reacties

 1. Hierbij willen we ons medeleven betuigen bij het overlijden van zo een prachtige Priester, ééntje die met grote Liefde kon spreken en getuigen, van wat diep in hem leefde en door Wie hij zich bezield wist! Hij was een hemels mens met een uitzonderlijk diepe Liefde
  voor God en Maria, Koningin en Moeder van Vrede! Het verwondert mij daarom niet dat tijdens een bedevaart naar zijn lieve Moeder in Medjugorje, Maria ‘Haar priester’ bij de hand heeft genomen, op een plek ‘Haar en hem’ zo dierbaar!
  Mijn hart wordt warm als ik hem hoor spreken, hoor bidden in de H. Eucharistie via radio Maria, en hem de Rozenkrans hoorde bidden!
  Hem hoorde evangeliseren en hem van muziek zag genieten in de Gemeenschap moeder van Vrede!!
  Vader Bernard blijf ons biddend nabij en zeker de Gemeenschap Moeder van Vrede!!
  DANK VOOR ALLES EN BIJZONDER VOOR UW EVANGELISEREN IN DEZE TIJD, SAMEN MET JEZUS EN MARIA!

 2. Wat een verhaal …. Wat een persoon …. Wat een persoonlijkheid ,…. Dankbaar geluisterd en al regelmatig doorgestuurd .

 3. Vader Debeuf was mijn klastitularis in de 5des. Een vaderfiguur die zijn geloof, goedheid en positiviteit op zijn leerlingen overbracht. Van elke leerling nam hij op het einde van het jaar een foto en schreef op de achterkant een persoonlijke boodschap. Heb dit bewaard als mooie herinnering aan een fijne mens.

 4. De Radio uitzending was echt de moeite om naar te luisteren,wat een mooie mens,daarna ben ik het gaan opzoeken via internet en nogmaals de volledige uitzending beluisterd.

Een reactie achterlaten

Menu sluiten