In gesprek met priester Piet Capoen

Voor ons programma ‘in gesprek met een priester’ zijn we te gast bij priester Piet Capoen. Hij werd geboren op 11 januari 1965 in een gezin met meerdere kinderen in het West-Vlaamse Poperinge. Zijn ouders hadden de waarden van het geloof meegekregen maar ze waren niet kerkelijk. Ten huize Capoen werd er niet gebeden en er werd niet meer naar de kerk gegaan na de plechtige communie. Na zijn lagere schooltijd startte hij in het Sint-Stanislascollege in Poperinge, maar daar hield hij het na 4 maanden voor bekeken want hij was veel liever in de natuur.

Hij ging dus naar het VTI om er tuinbouwschool te volgen. Hier was de directeur een priester en waren er verschillende andere priesteres actief. Er was een leraar die hem erg inspireerde en zo ontwikkelde er toch een vlammetje van een roeping. Hevig in twijfel trok hij toch naar het seminarie in Brugge en bleef er volhouden. Later mocht hij naar Leuven en daar kon zijn geloof nog beter rijpen. Hij werd door kardinaal Danneels tot priester gewijd in 1991 te Leuven en mocht starten in Zoutleeuw als parochiepriester. Korte tijd later trok hij naar Affligem, een beetje dichter naar zijn streek. Hij bouwde er veel op, ook met de jeugd, tot hij ziek werd. Hij kreeg een rustige opdracht in Humelgem bij  Steenokkerzeel.

Maar intussen gaat het weer wat beter met hem en is hij één van de 4 dekens geworden van het Vicariaat Vlaams-Brabant. Toch blijft hij graag in zijn pastorie in Humelgem wonen.

We zochten priester Piet Capoen op voor een gesprek voor Radio Maria.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In gesprek met priester Piet Capoen
/

Deze post heeft een reactie

  1. Beste priester Piet Capoen,
    het deed mij zo deugd om uw gesprek te horen en mijn hartje deed deugd toen ik hoorde dat je mijn broer, priester Philippe vernoemde als iemand die u inspireerde om priester te worden.
    Het gesprek met u was zo aangenaam om te horen, zo menselijk ook! Ik ben geboren in 1966 en begrijp wat u bedoelt met de tijdsgeest toen… Ik woon in Poperinge nu en vond het heel boeiend om te horen over de Poperingse scholen.

    hartelijke groeten,

Een reactie achterlaten

Menu sluiten