In Gesprek met Pater Jo Martens

Voor ons programma ‘in gesprek met een priester’ zijn we vandaag te gast bij Pater Jo Martens in Nieuwerkerken bij Sint-Truiden. Hij werd geboren in Alken op 19 april 1930 als oudste in een gezin van 7 kinderen. Zijn vader werkte bij de directeur van de brouwerij van Alken. Toen hij 8 jaar was werd hij misdienaar bij de priester in de kapel op het kasteel in de buurt waar vader elke dag ter kerke ging. Deze priester inspireerde hem enorm en hier werd de kiem gelegd voor zijn latere roeping. Hij mocht verder studeren aan het klein seminarie in Sint-Truiden en na twee jaar ging hij naar het Heilig Hart College van de minderbroeders voor leerlingen met een roeping tot het priesterschap.

Hij droomde ervan om naar de missies te gaan in Congo, maar toen hij klaar was met de opleiding was de situatie er te gevaarlijk geworden. Op 4 augustus 1957 werd hij in Sint-Truiden door Mgr. Stappers tot priester gewijd. Hij begon les te geven in Zelzate bij de broeders van Liefde. Daarna werd hij in 1960 vijf jaar onderpastoor in Berkenbos. Hij werkte 15 jaar in het noviciaat van de minderbroeders en nadien werd hij pastoor in Sledderlo, bij de Ford Fabrieken. Hij werd ook pater provinciaal van de minderbroeders. Later werd hij gardiaan in het klooster van Sint-Truiden.

We zochten pater Jo op voor een gesprek voor Radio Maria.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In Gesprek met Pater Jo Martens
/

Deze post heeft een reactie

  1. een gebed voor vrede in Oocraine .WANT DAT IS DRINGEND NODIG. Zeker omdat het dodentol bij onschuldige burgers blijft stijgen . Gods hulp is daar echt nodig . En dat kunnen we alleen maar bereiken door te bidden over alle geloofsgrenzen heen!!!!

Een reactie achterlaten

Menu sluiten