In gesprek met Frater Christian Eeckhout

Voor ons programma “In Gesprek met een Priester” zijn we te gast bij Frater Christian Eeckhout in Leuven. Hij werd geboren op 26 januari 1953 in Brussel als tweede zoon in een zeer gelovig gezin van zeven kinderen.

Tot zijn veertiende woonde hij in Gent en ging hij naar het Sint-Amandusinstituut. Daarna koos hij voor het koninklijk atheneum aan de Voskenslaan in Gent. Hij studeerde enkele jaren burgerlijk ingenieur in Heverlee,  en later studeerde hij ook theologie in Ottawa in Canada.

Vanaf de leeftijd van 10-11 jaar voelde hij de roeping om priester te worden. Tijdens zijn studies aan de universiteit werd hij gevraagd om afgevaardigde te zijn voor de jeugd van de parochie. Hij mocht catechese geven aan de vormelingen waarvan hij heel wat vragen moest beantwoorden. Zo groeide zijn roeping tot een keuze om na zijn studies naar Fribourg in Zwitserland te gaan om aan de theologische faculteit de vorming tot priester te ontvangen bij de Dominicanen. Hij werd priester gewijd in Brussel op 22 juni 1986.

Als Dominicaan en priester heeft hij veel vorming gegeven, met een bijzondere aandacht voor het Heilig Land en de media.Hij begeleid ook bedevaarten naar het heilig land. Tevens is hij lid van de Belgische afdeling van de ridderorde van het heilig graf van Jeruzalem.

We zochten Frater Christian op in het klooster van de dominicanen te Leuven voor een gesprek voor Radio Maria.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In gesprek met Frater Christian Eeckhout
/

Deze post heeft 2 reacties

 1. Hartelijk dank voor dit interview met deze bevlogen priester! Een vraagje: in het eerste muzikale intermezzo wordt de luisteraar getrakteerd op een magistrale uitvoering van het Kyrie Eleison. Wie zingt deze versie?

  1. Beste Emiel,

   Bedankt voor je reactie. Het eerste muzikale intermezzo van deze uitzending is het “Pie Jesu” gezongen door “The Priests”.

   Vriendelijke groeten,
   Radio Maria

Een reactie achterlaten

Menu sluiten