WZC Blijvelde te Kortemark

"Je zelfstandigheid opgeven is een moeilijk leerproces, ook al krijg je de best mogelijke zorg."

Voor deze uitzending zijn we te gast in woonzorgcentrum Blijvelde te Kortemark. We werden er hartelijk welkom geheten door mevrouw Vanessa Vermote die de verschillende bewoners en zorgverleners die hun medewerking aan deze uitzending verlenen heeft samengebracht. Een woord van dank ook aan E.H. Daniël Dewitte die al sinds 1983 aalmoezenier is van het woonzorgcentrum en die ons in contact bracht met de verantwoordelijken van WZC Blijvelde. Hij zal in deze uitzending ook een persoonlijk getuigenis geven.

Zorgkundige Shelby en hoofdverpleger Diego getuigden van hun enthousiasme voor de zorg en hun warm en betrokken hart voor de bewoners. Tijdens ons bezoek konden we met enkele van deze bewoners kennismaken. Ook hen laten we graag aan het woord. Ze getuigen over de moeilijke overstap naar het woonzorgcentrum en het opgeven van hun zelfstandigheid.

Het nieuwe woonzorgcentrum Blijvelde werd gebouwd door de samenwerking van de zusters van Liefde van Kortemark, het OCMW en de gemeente Kortemark. Een nieuwbouwproject waardoor de twee bestaande woonzorgcentra Godtsvelde en Blijgaarde zijn samengesmolten.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
WZC Blijvelde te Kortemark
Loading
/

Een reactie achterlaten