Portretten uit VZW Ter Kimme in Sint-Lievens-Houtem – deel 2

Uit de vorige uitzending is het getuigenis van Roger bijgebleven die op zijn gezegende leeftijd van 99 jaar nog steeds de mensen vermaakt met zijn liedjes en zijn mondharmonica. In deze uitzending zoomen we andermaal in op VZW Ter Kimme, een zorginstelling gelegen in Sint-Lievens-Houtem, bij Zottegem.

 • Laurette woont in één van de assistentiewoningen vlak bij het woonzorgcentrum. Ondanks de beperkingen door haar leeftijd zet ze zich met veel enthousiasme in als vrijwilligster voor de mensen van de zorginstelling.
 • Met Annick, coördinator van het LEKAP-team en met verpleegster Davina spraken we over de samenwerking van zorgmedewerkers en vrijwilligers.
 • Met medewerkers Boa en Cindy spraken we over de samenwerking onder collega’s. Ze gaven ons ook een heel persoonlijk getuigenis over hoe ze omgaan met een overlijden van een bewoner: een onvermijdelijk gegeven als men mensen verzorgt in hun laatste levensfase.
 • Met ergotherapeute Febe en kinesitherapeute An, beiden ook verantwoordelijk voor de pastorale zorg binnen de zorginstelling spraken we verder over wat er binnen de zorginstelling wordt gedaan rond het overlijden van een bewoner. We vroegen hen of er na een overlijden samen met de familie afscheid werd genomen van de bewoner in de zorginstelling.
  Met Febe en An spraken we ook over het samenwerken met vrijwilligers voor de pastorale zorg. We vroegen hen of er veel werd samengewerkt met vrijwilligers.
 • Tijdens ons bezoek aan VZW Ter Kimme spraken we met verschillende bewoners. Een van hen is Flora. Met haar hadden we een lang gesprek waarin ze het lief en leed van haar levensgeschiedenis verhaalde. Wat ons in haar getuigenis het meest heeft geraakt is de berustende houding gedragen door haar rotsvast geloof en vertrouwen.

In twee afleveringen hebben we verschillende medewerkers, vrijwilligers en bewoners aan het woord gelaten van VZW Ter Kimme in Sint-Lievens-Houtem. We danken bewoners Roger, Jeanne, Laurette en Flora. We danken ook campusdirecteur Isabelle Flamand, medewerkers Boa en Cindy, Annick en Davina, Febe, Frank en An.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Portretten uit VZW Ter Kimme in Sint-Lievens-Houtem - deel 2
/

Dit bericht heeft 1 reactie

 1. Ilse De Voegt

  Heel heel graag geluisterd, wat een verhalen wat een rijkdom wat een verteltalenten!
  Dank voor iedereen die dit mee mogelijk gemaakt heeft!

Een reactie achterlaten