Een miljoen kinderen bidden vrijdag 18 oktober 2019 wereldwijd de rozenkrans voor vrede!

Het idee voor deze campagne werd geopperd nadat in 2005 in een heiligdom voor onze-lieve-Vrouw in Caracas, de Venezolaanse hoofdstad, een groep kinderen spontaan de rozenkrans begon te bidden. Enkele aanwezigen waren diep geraakt door deze geestelijke ervaring met de aanwezigheid van onze Moeder vol genade. Een van hen herinnerde zich de belofte van de heilige Padre Pio, die ooit heeft gezegd: “Wanneer een miljoen kinderen de rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen.”

Het doel van dit gebedsinitiatief is allereerst om te laten zien dat het vertrouwvolle gebed van kinderen als een pijl recht naar het hart van God vliegt en daardoor grote invloed heeft. Hoe machtig is het rozenkransgebed wanneer kinderen bidden voor vrede en eenheid binnen gezinnen, binnen hun eigen land en in de hele wereld! Paus Johannes Paulus II schreef in zijn apostolische exhortatie over de rozenkrans, “de rozenkrans is door zijn aard een gebed voor vrede, omdat het bestaat uit de contemplatie van Christus, de Prins van de vrede. De rozenkrans is ook een gebed voor de vrede vanwege de vruchten van naastenliefde die het produceert door de aard als volhardende petitie in harmonie met de uitnodiging van Christus zelf om ‘onophoudelijk te bidden.’ Zo geeft de rozenkrans ons de hoop dat, zelfs vandaag nog, de moeilijke ‘strijd’ voor vrede gewonnen kan worden.’

Daarom wenden wij ons vandaag tot u met het verzoek om te helpen en, waar kinderen aanwezig zijn, in scholen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen of weeshuizen, om hen aan te moedigen en voor te bereiden om op 18 oktober de rozenkrans te bidden, samen met tientallen duizenden andere kinderen over de hele wereld.

In de loop der jaren zijn er honderdduizenden kinderen met dit initiatief begonnen en hebben we talloze ontroerende getuigenissen van over de hele wereld ontvangen. Ze spreken niet alleen van de vreugde van de kinderen die zo’n diepe indruk maakt op de aanwezige volwassenen, maar ook over de manier waarop deze helpers zelf door genade bewogen worden en de rozenkrans een vaste plaats in hun eigen gebedsleven begonnen te geven.

Ook live vanuit de studio’s van Radio Maria bidden we de rozenkrans met kinderen om 19u30!

Hier kan je meer info verkrijgen over dit initiatief!

Menu sluiten