’t Heilig Paterke van Hasselt

Vandaag, op 14 januari, gedenken we de zalige Pater Valentinus Paquay. Deze zalige pater wordt ook wel het heilig paterke van Hasselt genoemd. Hij was een geliefde pater en een zeer goede biechtvader.

Volgens veel getuigen, die bij hem gebiecht hebben, had hij de gave der profetie en kon hij het geweten van de mensen doorgronden. Als mensen vergaten iets op te biechten tijdens de biecht, kon hij hen precies herinneren aan wat ze vergeten waren.

Wij mochten deze morgen bellen met pater Karel van de minderbroeders in Hasselt om ons meer te vertellen over het paterke van Hasselt.

De pater vertelde ons onder andere ook dat er ter gelegenheid van de feestdag van de zalige pater Valentinus Paquay enkele heilige missen zullen worden opgedragen dit weekend in de grafkapel. Zaterdagavond en Zondag om 8uur, 9uur en 11uur kan u terecht in de grafkapel voor de Heilige mis ter ere van pater Valentinus Paquay, iedereen is welkom.

Hier kan je het volledige interview met pater Karel beluisteren.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
't Heilig Paterke van Hasselt
/

Deze post heeft een reactie

  1. Ik heb zo gebeden tot het h.paterke omdat alles zou goed zijn met mijn 2 achterkleinkinderen,ik werd verhoord en ben oneindig dankbaar, bescherm ze verder aub..

Een reactie achterlaten

Menu sluiten