De Heilige Bernadette Soubirous en wat er vandaag gebeurt in het heiligdom van Lourdes

Vandaag gedenken we de heilige Bernadette Soubirous. Wat gebeurt er in vandaag in Lourdes? En wat gebeurde er eigenlijk na de verschijningen, na de ontmoetingen met Maria in de grot?

We spreken met Priester Dominiek Der Koningen. Hij werkt als priester in het heiligdom waar hij de Belgische bedevaarders met open armen mag ontvangen. Hij vertelt onder andere over het klooster waar Bernadette het grootste deel van haar leven heeft doorgebracht en waar ze ook haar laatste rustplaats heeft gevonden. Hij vertelt ons ook hoe het eraan toe gaat in het bekende heiligdom van Lourdes in een periode waarin twee grote herdenkingen kort na elkaar worden gevierd: Op 11 februari, Onze Lieve Vrouw van Lourdes, en op 18 februari, de heilige Bernadette Soubirous.

Hij nodigt de luisteraars ook uit om zeker eens langs te komen in Lourdes! Iedereen is er welkom om de unieke ervaring van verbondenheid in gebed en geloof te kunnen beleven op deze historische en wonderlijke plaats waar de heilige maagd verschenen is aan de kleine Bernadette op 11 februari van het jaar 1858.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
De Heilige Bernadette Soubirous en wat er vandaag gebeurt in het heiligdom van Lourdes
/

Een reactie achterlaten

Menu sluiten