Dank aan alle weldoeners voor de prachtige Mariathon!

We hebben van onze weldoeners € 41.167 verkregen voor de opstart van Radio Maria in Congo tijdens onze Mariathon van 15-16 en 17 mei! We zijn zeer dankbaar en houden jullie zeker op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in dit groot project!

De katholieke kerk in de Democratische Republiek Congo heeft de Wereld Familie van Radio Maria gevraagd om een echt nationaal netwerk op te zetten, dat elke hoek van dit uitgestrekte land van 2.345.000 vierkante kilometer en een bevolking van meer dan 81 miljoen inwoners wil bereiken. Daarom hebben we een project bedacht dat voorziet in de oprichting van een onderstation in elke stad die een aartsbisschoppelijke zetel is.

In de Democratische Republiek Congo zijn er 5 officiële talen: Frans (waarin de programma’s uit Kinshasa worden uitgezonden), Lingala, Tshiluba, Swahili en Kikongo. In de regio van Goma, die helaas bekend staat om de wreedheid van de oorlog, is al een onderstation operationeel. De staat heeft ons nog eens 11 nieuwe licenties toegekend, die we snel moeten activeren. Gezien de immensiteit van het land zal het Radio Maria Project over een aantal jaren fase voor fase moeten worden gerealiseerd. Het zal een lange en moeilijke weg zijn, maar we weten dat de zorg en gebeden van miljoenen luisteraars ons zullen ondersteunen en ons de richting zullen wijzen waarin we ons moeten bewegen, vastberaden verder te gaan.

De Democratische Republiek Congo is een van de landen waar geweld en oorlog nog steeds veel voorkomen, wat maar al te vaak niet door de media aan de rest van de wereld wordt getoond. Meer dan 5 miljoen mensen zijn gedood tijdens de verschillende oorlogen van 1994 tot nu toe. De alarmerende situatie bracht Paus Franciscus ertoe 23 februari 2018 in te wijden als ‘een speciale dag van gebed en vasten voor de vrede voor de bevolking van de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan’.

Paus Franciscus trok onze aandacht met deze woorden:

“Moge de verrezen Heer de muren van vijandigheid doorbreken die vandaag de dag broeders en zusters verdelen, vooral in Zuid-Soedan en de Democratische Republiek Congo. Moge hij de vrouwen troosten die het slachtoffer zijn van geweld in oorlogsgebieden en in de hele wereld. Moge hij kinderen beschermen die lijden onder conflicten waar ze geen deel van uitmaken, maar die hen beroven van hun kindertijd en in tijden van leven zelf. Wat hypocriet is het om te zwijgen over de massamoord op vrouwen en kinderen of deze te ontkennen! Hier toont de oorlog zijn gruwelijkste gezicht. Moge de verrezen Heer de muren van vijandigheid doorbreken die vandaag de dag broeders en zusters verdelen, vooral in Zuid-Soedan en de Democratische Republiek Congo. Moge hij de vrouwen troosten die het slachtoffer zijn van geweld in oorlogsgebieden en in de hele wereld. Moge hij kinderen beschermen die lijden onder conflicten waar ze geen deel van uitmaken, maar die hen beroven van hun kindertijd en in tijden van leven zelf. Wat hypocriet is het om te zwijgen over de massamoord op vrouwen en kinderen of deze te ontkennen! Hier toont de oorlog zijn gruwelijkste gezicht”

Menu sluiten