Beleef de adventsperiode met Radio Maria!

In de adventskalender die dit jaar als bijlage samen met het decembernummer van Porta Fidei wordt verstuurd laten we ons leiden door de aanroepingen van de H. Maagd Maria uit de ‘Litanie van Loreto’. De meditatieteksten zijn van de hand van de Heilige John Henri Newman. Voor elke dag is er ook een korte tekst uit de schriftlezingen van de dag en een een stukje uit de hymnen voor de advent uit het getijdengebed.

Iedere dag kan u tijdens de advent om 10 u. luisteren naar een adventscatechese die verzorgd wordt door de programmadirecteur, pr. Karlo Tyberghien, waarin de meditatie van Newman uit de adventskalender wordt toegelicht.

Op 12 december viert Radio Maria haar elfde verjaardag. We nodigen iedereen van harte uit deze verjaardag mee te vieren tijdens de plechtige eucharistie om 19 u. Nadien zijn alle aanwezigen uitgenodigd voor een receptie.

Op 17 december slaan het Vicariaat Vlaams-Brabant & Mechelen, het vicariaat Brussel en bisdom Hasselt de handen in elkaar voor een gezamenlijke radio-uitzending. Met ‘Vonkje Vrede’ brengen ze tussen 16 u. en 18 u. een programma waarin vrede, licht, ontmoeting en verbondenheid centraal staan.

Op kerstavond 24 december wordt de eucharistie met de liturgie van de kerstnacht uitgezonden vanuit de kathedraal van Brussel op Radio Maria om 24 u.

Gezegende advent!

De adventskalender kan u hier lezen.

Lees het nummer van Porta Fidei met de programmatie van de maand december.

Een reactie achterlaten

Menu sluiten